Стало відомо, чому на Київщині вимкнуть систему оповіщення

Читать на русском
Київська ОДА не реагує на звернення щодо укладання угод на експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури оповіщення.

ПАТ «Укртелеком» попередив Київську облдержадміністрацію, що починаючи з 14 травня цього року відключить від електроживлення апаратуру системи оповіщення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба «Укртелекому».

Цивільна оборона в сучасному світі«Слово і Діло» підготувало інфографіку про сучасну цивільну оборону, про те, на що вона спрямована та як виглядає.

Компанія заявляє, що Київська ОДА протягом кількох років не реагує на звернення «Укртелекому» щодо укладання угод на експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури оповіщення територіальної системи оповіщення Київської області.

«ПАТ «Укртелеком» є одним із підприємств, що здатне здійснювати експлуатаційно-технічне обслуговування апаратури й технічних засобів оповіщення. Для обслуговування апаратури оповіщення обласні державні адміністрації зобов’язані передбачати відповідне фінансування та укладати договори з підприємствами, що такі роботи можуть здійснити. Однак Київська обласна державна адміністрація (це не стосується міста Києва), чия апаратура оповіщення історично розташовується на території окремих підрозділів «Укртелекому» та обслуговується працівниками оператора, вже два роки поспіль ігнорує підписання відповідних договорів для фінансування робіт щодо експлуатаційно-технічного обслуговування апаратури й технічних засобів оповіщення. Весь цей час, враховуючи ситуацію в країні та важливість наявності системи територіального оповіщення, «Укртелеком» продовжував підтримувати в готовності до застосування систему оповіщення Київської області (обслуговування, ремонт тощо) за власні кошти», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за майже 2,5 роки оператор не отримував від КОДА навіть коштів за електроенергію.

Раніше в Кличка показали, де ховатися в разі війни.

Читайте також, які бомбосховища закриті в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: