Україна в ООН вимагає від РФ відпустити Сущенка

Читать на русском
Український представник в ООН закликав Росію припинити переслідування представників медіа та активістів в анексованому Криму.

Україна виступила в ООН з вимогою до Росії негайно звільнити журналіста Романа Сущенка, припинити переслідування представників медіа та активістів в анексованому Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє у вівторок, 1 травня, Укрінформ.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що журналіст Сущенко повернеться додомуСказано 8 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначено, що з відповідним закликом до російської сторони звернувся на засіданні Комітету ООН за інформацією у вівторок перший секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

«Переслідування українських журналістів - це тактика війни, яку Росія застосовує проти моєї країни. Перш за все, ми ще раз засуджуємо жорстоке переслідування українського журналіста Романа Сущенка в Москві, який був кинутий у в'язницю в 2016 році за сфабрикованими звинуваченнями. Ми вимагаємо від Росії негайного звільнення пана Сущенка», - заявив представник України.

Ніколенко також нагадав про тиск на представників ЗМІ та активістів в Криму, які мають переконання, відмінні від позиції окупаційної російської влади на півострові.

Стало відомо, коли РФ винесе вирок СущенкуДебати у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка пройдуть 28 травня.

До того ж український дипломат висловив глибоку стурбованість «масштабною кампанією пропаганди і підбурювання ненависті до України і українців, яку проводять російські державні ЗМІ і громадські діячі». Він наголосив, що РФ використовує ЗМІ як інструмент впливу на ситуацію в анексованому Криму і на сході України.

Раніше повідомлялося, що в Росії Марка Фейгіна позбавили адвокатського статусу. Незабаром юрист повідомив, що Сущенка захищатиме інший адвокат.

Пізніше, суд допустив до процесу юриста Марка Фейгіна, в якості громадського захисника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: