Стало відомо, коли РФ винесе вирок Сущенку

Читать на русском
Дебати у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка пройдуть 28 травня.

Громадський захисник Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що дебати у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста пройдуть 28 травня. Вирок може бути винесено вже на початку червня.

Про це повідомляє Укрінформ, передає Слово і Діло.

«Те, що наступне засідання у справі Сущенко пройде тільки через місяць, в певній мірі насторожує. Але чому так, нам ніхто не пояснює. Однак, з іншого боку, треба врахувати російську традицію «довгих свят». Це означає, що перша декада травня взагалі випадає - заради нас ніхто виходити на кілька робочих днів 3-4 травня не буде», - говорить Фейгін.

«Отже, дебати сторін 28 травня, заключне слово Романа. Таким чином, вирок може бути винесено вже на початку червня», - вважає захисник.

При цьому, Фейгін нагадав про важливість візиту в РФ президента Франції в зв'язку зі справою Сущенко. За його словами, можливо візит відбудеться 24-25 травня.

«Судячи з усього, президент Макрон приїде в Росію з главою МЗС Франції. І з приводу Сущенко тут напевно будуть говорити. Також важливо, щоб і українська сторона до тих пір тримала це питання на порядку денному», - резюмував Фейгін.

Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 в Москві, куди він прибув з приватним візитом. 7 жовтня 2016 йому було пред'явлено звинувачення в «шпигунстві».

Раніше повідомлялося, що в Росії Марка Фейгіна позбавили адвокатського статусу. Незабаром юрист повідомив, що Сущенка захищатиме інший адвокат.

Пізніше, суд допустив до процесу юриста Марка Фейгіна, в якості громадського захисника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: