Фейгіна допустили до процесу над Сущенком

Читать на русском
Засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко заявив клопотання про допуск Марка Фейгіна до відвідувань у в'язниці як представника в ЄСПЛ.

Московський міський суд продовжив розгляд справи незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка та допустив до процесу юриста Марка Фейгіна, позбавленого напередодні статусу адвоката.

Як пише «Слово і Діло», про це Фейгін повідомив у п'ятницю, 27 квітня, в Twitter.

Справа Сущенка: МЗС знову направило Росії ноту протестуМіністерство закордонних справ України направило ноту протесту Російської Федерації щодо переведення до камери-одиночки українського журналіста Романа Сущенка.

За його словами, він допущений до процесу як громадський захисник, що визначається в законі як «інша особа» в суді, крім адвоката.

«Отже, я допущений судом до розгляду справи Романа Сущенка як інша особа за частиною 2 статті 49 КПК України. Також за статтею 18 «Про утримання під вартою...» Сущенко заявив клопотання про мій допуск до відвідувань у в'язниці як представника ЄСПЛ», – написав захисник у мікроблозі.

Юрист повідомив, що тепер чекає повернення свого статусу адвоката судом.

«Я в залі суду. Процес триває в стадії подання доказів стороною захисту. З Романом Сущенком усе гаразд», – зазначив Фейгін.

Передбачається, що на засіданні 27 квітня захист надаватиме докази невинуватості журналіста Сущенка.

Раніше повідомлялося, що в Росії Марка Фейгіна позбавили адвокатського статусу. Незабаром юрист повідомив, що Сущенка захищатиме інший адвокат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: