Білорусь надасть гуманітарну допомогу Україні

Читать на русском
Влада Білорусі вирішила направити гуманітарну допомогу на схід України на понад 80 тисяч доларів.

Білорусь направить на Донбас як гуманітарну допомогу продукти харчування, меблі для шкіл і холодильники.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення ухвалила Рада міністрів Білорусь, повідомляє прес-служба уряду країни.

Білорусь готова ввести миротворців на ДонбасБілоруські миротворці готові увійти до складу місії на Донбасі. Олександр Лукашенко підтримує ідею розширення переговорної групи з врегулювання конфлікту на сході України.

Так, Білорусь направить гуманітарну допомогу на більш ніж 160,5 тис. білоруських рублів (понад 80 тисяч доларів). До переліку матеріальних цінностей для надання гуманітарної допомоги увійшли: консерви м'ясні, олія рапсова, цукор, дріжджі, крупа гречана, борошно пшеничне, макаронні вироби, комплекти учнівських меблів, шафи для документів і холодильники.

Згідно з документами, МНС Білорусі доручено організувати передачу гуманітарної допомоги місії Червоного Хреста для розподілу серед постраждалого населення Донбасу. Також міністерство має забезпечити передачу матеріальних цінностей Департаменту з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи Донецької військово-цивільної адміністрації та комунальному закладу «Рубіжанський освітньо-реабілітаційний центр «Кришталик» Луганської військово-цивільної адміністрації.

Нещодавно місія Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) відправила десять вантажівок із гуманітарною допомогою для жителів непідконтрольної території Донецької області.

Нагадаємо, наприкінці березня Росія знову незаконно відправила на Донбас так званий гумконвой. Автомобільна колона привезла до Донецька та Луганська понад 400 тонн невідомих вантажів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: