Травневі свята: рятувальники перейшли на посилений режим

Читать на русском
В Україні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій перейшли на посилений режим несення служби на період травневих свят та річниці трагедії 2 травня 2014 року в Одесі.

В Україні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій перейшли на посилений режим несення служби на період травневих свят та річниці трагедії 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Травневі свята-2018: скільки будуть відпочивати українці?Міністерство соціальної політики України опублікувало календар вихідних днів у квітні-травні 2018 року з урахуванням переносів робочих днів.

Зокрема, повідомляється, що рятувальники очікують масовий вихід громадян на пікніки.

«Посилена готовність сил і засобів Служби до реагування на надзвичайні ситуації пояснюється тим, що травневі свята супроводжуються масовим виходом громадян на пікніки. А це, в свою чергу, збільшує ризик виникнення численних пожеж у природних екосистемах», - повідомила прес-служба.

Також буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей. Всього, до 9 години ранку 2 травня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7 тисяч рятувальників і понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС, а в разі потреби сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки.

«Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами Національної поліції України, Нацгвардії і регіональними службами цивільного захисту з питань техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних в проведенні заходів до річниці трагедії 2 травня 2014 в Одесі», - зазначено в повідомленні .

Крім того, готова до застосування авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 і, в залежності від погодних умов, вертоліт «Єврокоптер».

Раніше стало відомо, що СБУ запобігла масовим заворушенням на травневі свята.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: