Маск розповів про «божевільну» швидкість для Hyperloop

Читать на русском
Ілон Маск хоче розігнати швидкісний транспорт Hyperloop до швидкості звуку. Він планує перевозити вантажі з 2019 року, а пасажирів — з 2021-го.

Найближчим часом компанія SpaceX/Tesla збирається протестувати тунель для швидкісного транспорту Hyperloop, розігнавши капсулу до половини швидкості звуку.

Про це повідомив глава компанії Ілон Маск на сторінці у соцмережі Twitter, пише «Слово і Діло».

Hyperloop в Україні: у Омеляна обіцяють сенсаціюМіністерство інфраструктури 22 лютого обговорить появу технології надшвидкісних поїздів Hyperloop в Україні. Їхня швидкість може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Як повідомляє Маск, капсула всередині вакуумного тунелю Hyperloop повинна досягти майже половини від швидкості звуку.

Раніше капсулу вдавалося розігнати до 350 км/год.

«Це трохи божевільно для такої короткої відстані (гальмівного шляху, - ред.), тому в кінцевому підсумку може вийти подрібнений метал, але в будь-якому випадку це буде захопливо», – додав Маск.

Відзначимо, Hyperloop планує перевозити вантажі з 2019 року, а пасажирів — з 2021-го. Для цього потрібно вирішити технічні та логістичні проблеми.

Маск розраховує, що новий вид транспорту буде використовуватись між містами, які перебувають на відстані менше 1600 км один від одного, бо для більш тривалих подорожей краще підійдуть надзвукові літаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: