У НАТО готують засідання ради з Росією

Читать на русском
Навіть коли немає значних поліпшень у відносинах, дуже важливо підтримувати ті відносини, які зараз є в НАТО з Росією, заявив Єнс Столтенберг.

У Північноатлантичному альянсі зараз триває підготовка засідання Ради Росія-НАТО. Про це заявив генеральний секретар організації Єнс Столтенберг.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє РБК.

Порошенко розповів про навчання НАТО для українських військовихБійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади та танковий взвод розпочали участь у міжнародних навчаннях НАТО.

«Ми готуємо засідання Ради Росія-НАТО й залишаємося націленими на діалог із Росією, й той факт, що напруженість сьогодні висока, – це не аргумент проти діалогу, а аргумент на користь продовження діалогу», – заявив журналістам на прес-конференції в Брюсселі генсек Альянсу.

На думку Столтенберга, навіть коли немає значних поліпшень у відносинах, «дуже важливо підтримувати ті відносини, які є в нас зараз із РФ».

Діалог необхідний для того, щоб впоратися із ситуаціями, які пов'язані з дедалі більшою військовою присутністю Росії біля кордонів із НАТО та зі збільшенням кількості навчань, а також для того, щоб запобігати різним інцидентам, пояснив генсек.

Виступаючи перед журналістами напередодні початку саміту міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу, Столтенберг повторив, що існує висока ймовірність того, що Росія стояла за використанням нервово-паралітичної речовини в британському Солсбері.

Нагадаємо, через інцидент з отруєнням Сергія та Юлії Скрипалів 4 березня в британському Солсбері НАТО оголосила про скорочення на 10 осіб місії Росії при НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: