Карта АТО: ситуація на сході України на 26 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 26 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Минулої доби на лінії зіткнення спостерігалося загострення ситуації внаслідок дій бойовиків окупаційних адміністрацій РФ. Демонстративно нехтуючи Мінськими домовленостями, окупанти під час обстрілів оборонних позицій Збройних Сил України застосовували реактивні системи залпового вогню «Град», танки, артилерію та міномети. Очевидно, масовані провокаційні обстріли опорних пунктів наших захисників з боку російських окупаційних військ пов’язані зі зміною формату операції на сході України. Внаслідок потужних ворожих обстрілів, на щастя, загиблих серед наших військовослужбовців немає, але є поранені.

Загалом протягом минулої доби, 25 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 76 обстрілів оборонних позицій Збройних Сил України.

При цьому окупанти випустили по наших захисниках 40 снарядів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», здійснили 10 пострілів з танків, 40 пострілів з артилерії калібру 152 мм, близько 80 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустили понад 180 мін з мінометів калібру 120 мм та близько 80 – з мінометів калібру 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші військовослужбовці понад 30 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, не заборонене Мінськими угодами.

Внаслідок потужних ворожих обстрілів загиблих серед українських військовослужбовців немає. Але 8 захисників отримали поранення, ще троє – бойове травмування. Усіх військових доставлено до медичних закладів, де їм надається кваліфікована медична допомога. Стан здоров’я трьох з них – середньої важкості, інших 8 наших захисників – задовільний.

Напрямки

Луганський напрямок

Зафіксовано 25 прицільних ворожих обстрілів з усіх наявних у бойовиків важких видів озброєння, наданих російськими кураторами.

З 06:45, протягом двох годин, по оборонцях Новолуганського, з боку окупованого селища Доломітне, ворог випустив 40 снарядів з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 «Град», здійснив 30 пострілів з артилерії калібру 152 мм, 5 пострілів з танку, випустив 6 мін з мінометів калібру 120 мм, вів обстріли з гранатометів.

Пізніше обстріл з артилерії калібру 152 мм було зафіксовано по захисниках Світлодарська. З 22:10, протягом 40 хвилин, окупанти здійснили 10 пострілів по наших опорних пунктах.

Після 23:00 противник здійснив 5 пострілів з танку по оборонцях Новоселівки.

Ворожі обстріли з артилерії калібру 122 мм спостерігалися ввечері в районі Зайцевого, Новгородського та двічі поблизу Луганського.

Потужні обстріли з мінометів калібру 120 мм противник вів по оборонних позиціях українських захисників в районі н.п. Новгородське, Новозванівка, Новолуганське, а також тричі – поблизу Троїцького, та п’ять разів по захисниках Луганського.

Міномети калібру 82 мм ворог застосовував по оборонцях Новоселівки, Новозванівки, Світлодарська, двічі – в районі Луганського, тричі – по захисниках Троїцького.

Ворожі обстріли із зенітної установки ЗУ-23-2 зафіксовано пізно ввечері поблизу Новгородського, з озброєння БМП – в районі Новоселівки, Новозванівки, Луганського та Новгородського. Також на цьому напрямку окупанти застосовували гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 51 ворожий обстріл в бік наших захисників.

З мінометів калібру 120 мм ворог вів обстріли наших позицій двічі в районі н.п. Верхньоторецьке та Гнутове, чотири рази – поблизу Водяного, та тричі – по захисниках шахти Бутівка. Міномети калібру 82 мм противник застосовував тричі – по оборонцях Авдіївки, а також по шахті Бутівка.

Ворожі обстріли з озброєння БМП зафіксовано в районі Талаківки, Богданівки, Водяного та шахти Бутівка.

Непоодинокі провокаційні обстріли наших оборонних позицій з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів протягом минулої доби ворог вів поблизу н.п. Широкине, Верхньоторецьке, Гнутове, Водяне, Авдіївка, Талаківка, Красногорівка, Богданівка, Павлопіль, Славне, Ломакіне, Піщевик, Кам’янка, Піски, Лебединське, Невельське, та по шахті Бутівка.

В районі Гнутового вдень вів вогонь ворожий снайпер.

Поточна ситуація сьогодні, 26 квітня

З опівночі, станом на 09:00 сьогодні, з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ зафіксовано 6 прицільних обстрілів. Усі вони відбулися на Донецькому напрямку.

Зокрема, з 06:00 ранку, протягом години, з боку окупованої Горлівки ворог випустив 6 мін з міномету калібру 120 мм по захисниках Зайцевого.

Протягом сьогоднішньої ночі ворог вів тривалі провокаційні обстріли з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в бік захисників Кам’янки, та чотири рази по оборонцях Авдіївки.

Зазначимо, що ситуація на лінії зіткнення перебуває під контролем військовослужбовців Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: