ВРП дозволила заарештувати київського суддю-хабарника

Читать на русском
Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду Києва, який 23 квітня був затриманий на хабарі.

Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду Києва, який 23 квітня був затриманий на хабарі.

Про це повідомляє прес-центр судової влади, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що 25 квітня до ВРП надійшло подання керівника САП Назара Холодницького про надання згоди на утримання під вартою судді Голосіївського райсуду Андрія Новака.

Він підозрюється в скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

У прес-центрі додають, що до подачі додані копії матеріалів, якими обґрунтовані його доводи. Зокрема, в поданні вказувалося, що Новак, перебуваючи на волі, зможе ховатися від органів досудового розслідування і суду, знищити документи, що мають істотне значення для встановлення обставин кримінального злочину незаконно впливати на свідків та інших підозрюваних і перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

«Оцінюючи подання, прийшов до висновку, що воно є вмотивованим, що підтверджується, зокрема, наданими на його обгрунтування доказами. З огляду на наведені в поданні ризики, співмірність між незалежністю, недоторканністю судді і наслідками утримання під вартою у зв'язку з підозрою в скоєнні кримінального злочину, вважаю, що подання підлягає задоволенню», - заявив член ВСР Володимир Комков.

Раніше стало відомо, що посередник затриманого НАБУ судді пішов на співпрацю зі слідством.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: