Ринок лотереї. Президента просять розібратися із санкціями

Читать на русском
Керівництво компанії МСЛ звернулося до президента та секретаря РНБО з листом щодо включення компанії до санкційних списків.

Керівництво компанії МСЛ звернулося до президента Петра Порошенка та секретаря РНБО Олександра Турчинова з листом, в якому називає включення компанії до санкційних списків наслідком лобіювання українськими політиками інтересів її конкурентів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна».

Ляшко виграв у лотерею понад півмільйона гривеньГолова парламентської фракції радикалів Олег Ляшко похвалився своїм виграшем в Українській національній лотереї.

«Система, вибудована нашою компанією для проведення державних лотерей, спрямована на забезпечення максимальної прозорості руху коштів. Тому наша компанія стала заважати корумпованій владі», – йдеться у зверненні.

За словами керівництва компанії, переслідування почалися ще за часів Януковича.

«Ховати прибуток, заводити в тінь обіг коштів іншого оператора неможливо, якщо поруч працює така ж компанія, але прозоро. Порівняння викликає багато незручних питань. Тому зрозуміле бажання корумпованої влади Януковича й Азарова позбавити МСЛ ліцензії на початку 2010-х років», – стверджують автори документа.

За їхніми словами, після перемоги Революції Гідності вони сподівалися, що ринок державних лотерей працюватиме за європейськими стандартами.

У компанії заявляють, що зверталися до СБУ з вимогою перевірити інформацію, використану для включення компанії до списку санкцій. За рік Служба безпеки закрила справу, нічого не виявивши.

Лотерея для АМКУ. Чому комітет не зібрав кворумАнтимонопольний комітет України (АМКУ) не зміг затвердити звіт про дослідження лотерейного ринку через відсутність кворуму.

У МСЛ вважають такі дії небезпечними не лише для компанії, але й для країни.

«Світова практика показує, що монополія на ринку азартних ігор призводить до трагедії для країни. Про втрати бюджету в мільярди можна говорити вже зараз, а в подальшому вони збільшаться», – стверджує керівництво МСЛ.

Компанія просить президента країни особисто втрутитися в ситуацію.

Нагадаємо, в Мінфіні розповіли, хто контролює лотерейний ринок.

Також міністр фінансів Олександр Данилюк закликав ВР ухвалити урядовий проект закону про легалізацію лотерейного бізнесу, який уже два роки перебуває в парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: