У Мінфіні розповіли, хто контролює лотерейний ринок

Читать на русском
Ринок з випуску та організації лотерей в Україні на сьогоднішній день є фактично неконтрольованим. В Україні існує ринок заборонених азартних ігор.

Ринок з випуску та організації лотерей в Україні на сьогоднішній день є фактично неконтрольованим.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив Сергій Марченко, заступник голови Міністерства фінансів на яку покладено обов'язок щодо формування державної політики у сфері випуску та проведення лотерей, а також нормативно-правове регулювання цієї сфери.

«Ситуація дуже складна. Фактично ми маємо неконтрольований ринок, я його так називаю», - зазначив заступник міністра фінансів.

Сергій Марченко також визнав, що в Україні існує ринок заборонених азартних ігор, який є для суспільства серйозною проблемою, на вирішення якої у Мінфіну не вистачає повноважень.

«Я хочу, щоб ви чітко розуміли: є певна суспільна проблема, для вирішення якої недостатньо лише повноважень Мінфіну. Суть проблеми в тому, що у нас є де-факто нелегальний ринок азартних ігор, який де-юре є незаконним, і напівлегальний ринок лотерей», - підкреслив Марченко.

Марченко зазначив, що для вирішення цієї проблеми Мінфіном був розроблений законопроект, який, втім, не знайшов підтримки у Верховній Раді.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро проводять перевірку виграшу в лотереї лідера парламентської фракції «Радикальної партії», народного депутата Олега Ляшко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: