Українці в РФ: Клімкін назвав цифру

Читать на русском
На території Російської Федерації в цей час проживають близько трьох мільйонів українських громадян.

На території Російської Федерації наразі проживають близько трьох мільйонів українців.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування з активом української громади в Торонто, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

Країни G7 «за» продовження санкцій проти РФДії санкцій щодо Росії повинні продовжуватися. Про це заявили глави МЗС країн-членів Великої сімки.

«Росія веде проти нас війну, але все одно три мільйони українців живуть у РФ. Тобто майже кожен дванадцятий українець зараз у Росії. І серед них є багато тих, хто не любить і Путіна, і Росію, але вважають, що не мають іншого вибору. Вони говорять: ми так все життя заробляли гроші, і їх потрібно зрозуміти», – сказав Клімкін.

На його переконання, цю ситуацію необхідно «поступово» змінити.

«Постійно так тривати не може. Зараз є певні ідеї, й ми їх обробляємо таким чином, щоб у Росії постійно три мільйони українців не перебували, бо для мене це дуже сумна ситуація», – зазначив очільник МЗС.

Він також вважає, що зближення України та ЄС дещо вплинуло на розподіл українських трудових мігрантів.

«Європа відкрилася й ми бачимо, що дехто вже з Росії переїжджає до ЄС або повертається в Україну. Водночас це відбувається дуже повільно», – зазначив Клімкін.

Раніше Клімкін заявив, що Київ домовився з Лондоном про розширення двостороннього співробітництва в кількох напрямках.

Також стали відомі деталі зустрічі Клімкіна з Джонсоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: