Ліквідація банку «Хрещатик» визнана законною

Читать на русском
Окружний адміністративний суд столиці повністю відмовив у задоволенні позову кредитора банку Хрещатик компанії Агрофірма П'ятихатська до НБУ.

Окружний адміністративний суд столиці повністю відмовив у задоволенні позову кредитора банку «Хрещатик» компанії «Агрофірма П'ятихатська» до НБУ.

Про це повідомили в прес-службі регулятора, пише «Слово і Діло».

Нацбанк пом'якшив валютні обмеження для банківНБУ з огляду на сприятливу ситуацію на валютному ринку скасував ряд неактуальних тимчасових адміністративних обмежень для банків і бізнесу при здійсненні операцій з валютою.

Також ідеться про те, що ухвалюючи судове рішення про відмову в задоволенні позову, суд використав правову позицію Верховного суду, викладену в ухвалах від 24 жовтня 2017 року щодо оскарження виведення з ринку Укрінбанку та АКБ «Капітал», де позивачами є особи, які охоплюються наглядовою діяльністю Нацбанку.

«З огляду на те, що компанія «Агрофірма П'ятихатська» також не є особою, яка охоплюється наглядовою діяльністю НБУ, суд дійшов висновку, що позивач не має права оскаржувати рішення банківського регулятора», – додали в регуляторі.

Зазначається, що «Агрофірма П'ятихатська» в серпні 2017 року звернулася з позовом до регулятора з вимогою визнати протиправним і скасувати рішення правління НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку «Хрещатик».

Нагадаємо, НБУ вперше розмістив інформацію про керівників банків, які були ліквідовані не з ініціативи їхніх власників.

Як повідомлялося, Національний банк України оштрафував одразу три банки за виявлені ознаки ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: