ЄС і Мексика домовилися про вільну торгівлю

Читать на русском
Європейський Союз і Мексика досягли «принципових домовленостей» про нову угоду щодо вільної торгівлі.

Європейський Союз і Мексика досягли «принципових домовленостей» про нову угоду щодо вільної торгівлі.

Про це написав президент Мексики Енріке Пенья Ньєто в Twitter, передає «Слово і Діло».

Чи зашкодить Україні вихід з органів СНД?У МЗС готують документи щодо виходу України з органів СНД. Чи будуть негативні наслідки, розбиралися фахівці.

За його словами, нова угода дозволить Мексиці «розширити ринки» і зміцнити свою позицію в якості «пріоритетного партнера» одного з найбільш важливих економічних блоків світу.

Сторони виступають за «відкриту і справедливу торгівлю, яка заснована на правилах», - заявили єврокомісар із питань торгівлі Сесілія Мальмстрем і міністр економіки Мексики Ільдефонсо Гуахардо.

Євросоюз є для Мексики третім за величиною торговим партнером після США і Китаю, пише агентство Reuters. З 2000 по 2015 рік торговий оборот між Мексикою та ЄС зріс більш ніж у два рази.

Укладення угоди призведе до обнуління мит на ряд сільськогосподарської продукції Мексики і дозволить диверсифікувати експорт, говориться в спільній заяві міністерства економіки і міністерства закордонних справ Мексики. Домовленість про нову угоду є «сигналом світу» про значимість «відкритого ринку», наголошується в документі.

Наступного тижня ЄС має намір почати переговори про вільну торгівлю з МЕРКОСУР (економічним об'єднанням країн в Латинській Америці). У грудні 2017 року Євросоюз також уклав угоду про вільну торгівлю з Японією.

Раніше стало відомо, коли Україна планує підписати угоду про ЗВТ з Туреччиною.

Нагадаємо також, що Україна й Ізраїль завершили переговори щодо ЗВТ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: