«Нафтогаз» вирішив підвищити ціну газу

Читать на русском
В Нафтогазі підвищили ціну на свій природний газ із травня на 5,5% і пропонують ресурс на 400 грн. тис. куб. м дорожче.

НАК «Нафтогаз України» вирішили підвищити ціну на свій природний газ з наступного місяця на 5,5%.

Про це повідомляє enkorr, передає «Слово і Діло».

Відтак, компанія пропонує ресурс на 400 грн/тис. куб. м дорожче ціни видобувних компаній, які торгують газом на «Українській енергетичній біржі».

Уточняється, що за передоплатою і в обсязі понад 50 тис. куб. м в місяць НАК готовий продавати газ по 9 142,8 грн/тис. куб. м, що на 5,5% (472,8 грн/тис. куб. м) вище поточних квітневих цін.

Також повідомляється, що для інших категорій споживачів ціна підвищиться на 5,2% (489 грн/тис. куб. м) - до 10 041,6 грн/тис. куб. м (всі ціни з ПДВ).

Ціна на газ для населення: чи буде подорожчання в 2018 роціСлово і Діло розбиралось, як може зрости ціна на газ для українців, а також, що коїться з тарифами на тепло в областях.

Як відомо, з 1 квітня «Нафтогаз» підвищив ціни на газ для промисловості на 10%. Додамо, у березні 2018 року уряд залишив незмінним тариф до червня 2018 року.

Ціна на газ для населення становить 4942 грн за тисячу кубометрів, а з урахуванням податку на додану вартість і зборів, що включають транспортування, - 6958 грн за тисячу кубометрів.

В МВФ вважають, що ціни на енергоресурси в Україні стали політичним питанням.

Тим часом, в ЄБРР заявили про розкрадання газу в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: