Доба в АТО: бойовики стріляли з Градів, ЗСУ зазнали втрат

Читать на русском
На Донецькому напрямку бойовики стріляли з Градів, мінометів і великокаліберних кулеметів.Один боєць загинув і один - поранений.

За минулу добу бойовики здійснили 36 обстрілів позицій українських захисників, застосовуючи заборонену зброю. Один боєць загинув і один - поранений.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передає Слово і Діло

За даними штабу, на Донецькому напрямку з реактивних систем залпового вогню БМ-21 Град противник обстріляв позиції українських військових неподалік Лебединського, випустивши 40 реактивних снарядів.

Також під Лебединським ворог застосував 82-мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, відзначають в штабі.

«З 122-мм артилерії і 120 мм мінометів окупанти відкривали вогонь по захисникам Широкиного і Водяного. Також міномети калібру 120 мм ворог застосував поблизу Новотроїцького, 82 мм міномети в районі Пісків, Водяного і Шахти Бутівка, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю - біля Гнутового, Шахти Бутівка, Водяного, Пісків. Вогонь зі стрілецької зброї вівся по захисників Мар'їнки, Невельського, Авдіївки і Новотроїцького», - сказано в повідомленні.

Завершення АТО. Політики та експерти обговорять перспективи ДонбасуПолітики та експерти спробують відповісти на питання, що буде після АТО. Прогнозуватимуть можливі сценарії у ВР.

Крім того, на Луганському напрямку з забороненої 122-мм артилерії бойовики обстріляли українські опорні пункти в районі Попасної, з 82 мм мінометів і озброєння БМП - під Троїцьким, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї неподалік Новгородського.

В результаті обстрілу, один український захисник загинув. Ще один наш воїн отримав поранення.

Відомо, що потерпілого військовослужбовця доставили до лікувального закладу і надали необхідну медичну допомогу.

Як відомо, 30 квітня АТО буде переформатовано в Операцію Об'єднаних сил.

Нагадаємо, у вівторок, 24 квітня, у Верховній Раді обговорять, якою буде ситуація на Донбасі після завершення АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: