У Києві дали нові назви 23 вулицям

Читать на русском
Депутати Київради уточнили назву вулиці Валентина Отаманського в Голосіївському районі. Тепер вона буде носити назву Валентина Атамановского.

Депутати Київради схвалили нові назви 23 вулиць і уточнили ще одну. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні в четвер, 19 квітня.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Київради.

Декомунізатори. Хто з мерів українських міст найшвидше перейменовує вулиціСлово і Діло з’ясовувало, хто з міських голів найсумлінніше виконує обіцянки щодо перейменування вулиць та усунення з них радянської символіки.

Так, в Голосіївському районі столиці з'являться такі вулиці: Святослава Ріхтера, Бориса Мозолевського, Святоджерельна, Михайля Семенка, Пантелеймонівська, Полонської-Василенка, Омеляна Поповича, Пилипа Морачевського.

В Оболонському районі буде шість нових вулиць: Аманди Струве, Миколи Плав'юка, Сім'ї Костюків, Ореста Субтельного, Генерала Гандзюка, Ганни Барвінок.

У Святошинському районі з'являться вулиці Олени Курило, Олексія Синявського, Миколи Богуславського, Антоні Новосельського, Миколи Носова, Михайла Рибакова.

У Дніпровському районі буде провулок Дзиги Вертова і вулиця Юрія Липи, а в Солом'янському - вулиця Аттили Могильного.

Крім того, депутати Київради уточнили назву вулиці Валентина Отаманського в Голосіївському районі. Тепер вона буде носити назву Валентина Атамановского.

Раніше повідомлялося, що в Деснянському районі Києва планують перейменувати вулицю Маршала Жукова в вулицю Кубанської України.

Нагадаємо, раніше Київська міська рада погодила проект рішення про перейменування моста Московського в Північний.

Також В'ятрович розповів, коли закінчиться декомунізація в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: