Працівникові прокуратури в Донецькій області оголошено про підозру

Читать на русском
Прокуратура підозрює одного зі співробітників прокуратури в Донецькій області у співпраці з бойовиками.

Прокуратура підозрює одного зі співробітників прокуратури в Донецькій області у співпраці з бойовиками.

Про це повідомила співробітник прес-служби прокуратури Донецької області Олена Ковальова, передає «Слово і Діло».

Наступ на Донбасі: чи наважиться Кремль та чого побоюються бойовикиУ МЗС України побоюються, що останні події в Сирії можуть змусити Росію перейти в наступ на Донбасі. Чи є ризик ескалації, розбирались експерти.

Відзначається, що в 2016 році чоловік, який знаходився на державній службі в органах юстиції Донецької області, взяв участь у відкритому конкурсі на зайняття посади в органах прокуратури. За результатами конкурсу та відповідно до рейтингового списку в 2017 році він влаштувався на посаду прокурора однієї з місцевих прокуратур Донецької області.

«Завдяки роботі прокуратури Донецької області, Військової прокуратури сил АТО, генеральній інспекції ГПУ і поліції було встановлено, що в 2013 році тодішній службовець працював з представниками так званої «ДНР». Будучи одягненим в камуфляжну форму, він мав автомат і ніс службу на одному з блокпостів «ДНР», де здійснював пропускний режим», - зазначила Ковальова.

У даний час йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 260 ККУ («Участь в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях»).

Вирішується питання щодо запобіжного заходу, прокуратура проситиме утримання під вартою.

Раніше СБУ викрила банду, яка випускала фейкові паспорти для бойовиків.

Нагадаємо також, що в Харківській області перекрили постачання авто для бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: