Карта АТО: ситуація на сході України на 19 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 06:00 19 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

За минулу добу, 18 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 50 обстрілів позицій сил АТО. Один український військовий отримав поранення, ще один - бойове травмування.

Напрямки:

На донецькому напрямку із заборонених 120 і 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були обстріляні захисники Шахти Бутівка, Невельського і Новотроїцького. Крім цього, під вогонь із 120 мм мінометів потрапили наші позиції поблизу Миколаївки. 82 мм міномети і гранатомети противник застосував в районі Песків і Водяного. Також із гранатометів противник відкривав вогонь по захисникам Талаківки, Гнутового, Богданівки і Авдіївки. З озброєння БМП були обстріляні наші зміцнення під Богданівкою, з великокаліберних кулеметів - поблизу Опитного, Водяного і Талаківки, стрілецької зброї - в районі Лебединського, Верхньоторецька, Мар'їнки, Кам'янки, Широкино і Авдіївки. Неподалік Гнутового вівся снайперський вогонь.

На луганському напрямку бойовики відкривали вогонь з 82 мм мінометів по українським укріпленнях поблизу Новоалександровки і Попасної. З гранатометів були обстріляні захисники Луганського і Світлодарську, з великокаліберних кулеметів - наші позиції в Новолуганське, а снайперської зброї - поблизу Майорського і Новгородського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: