У Туреччині відбудуться дострокові вибори

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про проведення дострокових президентських і парламентських виборів 24 червня.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про проведення дострокових президентських і парламентських виборів 24 червня.

Про це повідомляє Anadolu Agency, пише «Слово і Діло».

Про відповідне рішення Ердоган оголосив після зустрічі з Девлетом Бахчелі, лідером опозиційної партії націоналістичного руху, який закликав провести дострокові вибори 26 серпня. Спочатку вибори планували провести в листопаді 2019 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина вчергове продовжила режим надзвичайного стану на три місяці. Також Рада національної безпеки Туреччини рекомендувала уряду продовжити режим надзвичайного стану для «забезпечення наступності запобіжних заходів для захисту принципу правової держави».

Відзначимо, надзвичайний стан у Туреччині запровадили влітку 2016 року після невдалої спроби військового перевороту. Також повідомляється, що цей режим продовжили на тлі протестів опозиції, яка виступає проти підсумків референдуму про розширення повноважень президента.

Раніше Туреччина провела випробування власних балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: