Україна міркує про прямі авіарейси до Хорватії

Читать на русском
Україна і Хорватія розглядають можливість запровадження прямого авіасполучення між Києвом і Загребом.

Україна і Хорватія розглядають можливість введення прямого авіасполучення між Києвом і Загребом.

Як пише «Слово і Діло», про це йшлося під час зустрічі віце-прем'єр-міністра України з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе і віце-прем'єр-міністра – міністра економіки, малого і середнього підприємництва та ремесел Хорватії Мартіни Даліч, передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.

«Для реалізації цих планів нам вкрай важливо, щоб двосторонні угоди відповідали законодавству ЄС – безпосередньо проектам угод про залізничний транспорт і комбіновані перевезення», – зазначив присутній на зустрічі заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

У коментарі ЦТС Довгань уточнив: «Ми маємо зняти обмеження щодо призначених авіакомпаній. Поки МАУ та Croatia Airlines не планують запуск рейсів на 2018 рік, але ми як регулятор маємо забезпечити таку можливість в майбутньому. Саме так відновила прямі перельоти з Любляни (Словенія) Adria Airways. Крім того, Хорватія є членом Євросоюзу, й поки укладення угоди про САП з ЄС заблоковане, ми лібералізуємо авіасполучення на двосторонньому рівні».

Заступник міністра зазначив, що «з дати затвердження розпорядження КМУ про підготовку до САП з ЄС у лютому 2017 року Україна запровадила режим «відкритого неба» із 7 з 27 країн ЄС – Литвою, Латвією, Естонією, Польщею, Італією, Іспанією та Німеччиною».

Нагадаємо, Україна налагодила авіасполучення з Іраком.

Також повідомлялося, що Україна домовилася з Молдовою про повітряне сполучення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: