У «Київстарі» звинуватили Порошенка в порушенні торгів 4G

Читать на русском
Аукціон із частот 4G в Україні відбувся з порушенням правил, оскільки під час його проведення був присутній президент Петро Порошенко.

Аукціон по частотах 4G в Україні відбувся з порушенням правил, оскільки під час його проведення був присутній президент Петро Порошенко.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів в інтерв'ю для спільного проекту «Економічної правди» та «Зе Інтерв'юер» голова компанії «Київстар» Петро Чернишов.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що у надзвичайно короткі терміни в Україні з'явиться 4G зв'язокСказано 12 березня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами Чернишова, те, що президент був присутній на торгах, дуже дивно.

«Аукціон – конкурентний захід із певними правилами. Якщо вони порушуються, то чисто гіпотетично та сторона, яка програла, може оскаржити», – зазначає Чернишов.

Він вважає, що присутність президента – це порушення, оскільки «він же не просто зайшов, а зупинив аукціон».

«Коли він зайшов, йшли торги за другий лот, де переміг Vodafone. І ось він зайшов, ми зробили ставку, Vodafone зробив ставку – торги завершилися, й він пішов виступати на сцену. А за третій лот торги ще не починалися, фактично аукціон перервався», – зазначив Чернишов.

«Я думаю, що в якійсь розвиненій західній країні ніхто б такого не зробив. Держава сама встановила правила аукціону, й вона ж його перервала. Як це так?», – додав він.

Один з українських мобільних операторів заявив про запуск 4.5GОдин з українських мобільних операторів заявив про запуск 4.5G (LTE Advanced Pro) у найбільшій кількості обласних центрів України.

За словами президента «Київстару», в правилах прописано, що аукціон може перериватися на прохання операторів, щоб вони могли порадитися, зателефонувати до штаб-квартири, якщо сталося щось надзвичайне, «не дай Бог хтось втратив свідомість».

«А про те, що президент може прийти й перервати торги, там не написано. Тобто це чітко проти правил було зроблено», – підсумував Чернишов.

Як відомо, під час торгів за частоти 4G в діапазоні 1800 МГц був присутній президент.

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ погодив усі заявки на включення 4G зв'язку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: