Україна провела перше випробування крилатої ракети

Читать на русском
Україна провела перше успішне випробування нової крилатої ракети вітчизняного виробництва.

Україна провела перше успішне випробування нової крилатої ракети вітчизняного виробництва.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, йдеться на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що військові на фронті будуть забезпечені боєприпасами українського виробництваСказано 7 листопада 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Відзначається, що крилата ракета наземного базування здатна точно вражати наземні та морські цілі.

«Під час випробувань, які пройшли успішно, перевірялися льотні характеристики й робота систем ракети», – заявив Турчинов.

Ракета повністю є українською розробкою конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч» у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами ОПК України.

РНБО України, яка координує національну ракетну програму, поставила завдання «розробити комплекси крилатих ракет не лише наземного, а й морського та повітряного базування».

Оборона України: чим будуть озброювати армію в 2018 роціРНБО затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки. Про забезпечення армії цього року розповіли експерти.

«Дальність дії наших крилатих ракет та їхнє бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї», – додав Турчинов.

«Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії відповідно до Будапештського меморандуму на озброєнні Збройних сил України не залишилося жодної крилатої ракети», – повідомив він.

«Сьогоднішніми випробуваннями (30 січня – ред.) ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні сили мають отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі», – додав Турчинов.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко розповів про постачання зброї зі США.

Відзначимо також, в Україні пройшли випробування ЗРК «Печора».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: