В Україні суттєво зросла кількість мільйонерів

Читать на русском
ДФС оприлюднила дані, згідно з якими в Україні з початку деклараційної кампанії подали декларації 1309 мільйонерів.

ДФС оприлюднила дані, згідно з якими в Україні з початку деклараційної кампанії подали декларації 1309 мільйонерів.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС, передають «Українські новини».

ДФС призупиняє роботу реєстру податкових накладнихДержавна фіскальна служба України повідомила про припинення роботи реєстру податкових накладних.

«Доходи в сумі понад 1 мільйон гривні задекларували 1309 громадян. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість таких платників збільшилася на 43%, або на 393 особи», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільша кількість громадян, які задекларували доходи в сумі понад 1 млн грн, враховується в Києві – 615 осіб (майже 47% від загальної кількості), Харківській області – 106 осіб, Дніпропетровській області – 82 особи та Київській області – 69 осіб.

Також, за оперативним даними, станом на 11 квітня 2018 року громадянами подано понад 246 тисяч податкових декларацій про майновий стан і доходи. Загальна сума задекларованого доходу становить 22,1 млрд грн, що визначається на рівні аналогічного періоду минулого року. За даними декларацій, задекларовано до сплати 621,5 млн грн, що на 81 млн грн, або на 15%, більше, ніж минулого року.

Сума доходів, які одержали громадяни з доходами понад 1 млн грн, задекларована на рівні 9,3 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року сума задекларованих доходів збільшилася на 3,3 млрд грн, або на 55%.

Зазначається, що громадянами з доходами більш ніж 1 млн грн задекларовано до сплати податку на доходи фізичних осіб 222,4 млн грн, до сплати військового збору – 25,9 млн грн. Найбільша сума податкових зобов'язань, визначених за даними декларації самостійно до сплати в сумі, що перевищує 10 млн грн, задекларована жителем Києва. Податкові зобов'язання в сумі понад 8 млн грн задекларовані двома жителями Харківської області.

Також майже 54 тисячі громадян станом на 11 квітня задекларували право на податкову знижку. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню, визначена платниками податків, – 106,8 млн грн.

Раніше повідомлялося, що зі старту деклараційної кампанії в Україні доходи понад 1 мільйон гривень задекларувала 1061 особа.

Нагадаємо, в Україні станом на 1 березня 2018 року доходи в сумі понад 1 млн грн, отримані протягом 2017 року, задекларували 742 особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: