Сирія та РФ не збили жодної з випущених США ракет

Читать на русском
Доказів задіяння систем протиповітряної оборони Росією під час авіаудару союзників по Сирії немає.

Доказів задіяння систем протиповітряної оборони Росією під час авіаудару союзників по Сирії немає.

Сили ППО Сирії та Росії не вразили жоден і понад 100 снарядів, випущених США, Британією та Францією по об'єктах із виробництва хімічних речовин Сирії. Таке твердження міститься в прес-релізі Європейського командування США (EUCOM).

ЗМІ показали наслідки удару по Сирії - фотоАмериканський телеканал опублікував у себе на сайті супутникові знімки від DigitalGlobe і Planet.com, що демонструють масштаби руйнувань, викликаних ракетними ударами в Сирії.

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 16 квітня, повідомляє «Укрінформ».

«Жодна з ... ракет, які беруть участь у цій місії, не була успішно уражена сирійськими ППО, й немає жодних ознак того, що були задіяні російські системи ППО», – йдеться в повідомленні.

За даними EUCOM, загалом були випущені 105 одиниць зброї проти трьох цілей.

Зокрема, з регіону Червоного моря 30 ракет Tomahawk запустив крейсер Monterey (США), 7 – есмінець Laboon (США); з Перської затоки 23 ракети Tomahawk були запущені есмінцем Higgins (США); із Середземномор'я: 6 ракет із підводного човна John Warner (США), 3 ракети з французького фрегата Languedoc. З повітря були запущені 19 ракет із двох бомбардувальників ВПС США B-1B Lancer.

Королівські британські ВВС (винищувачі Tornado і Typhoon) запустили 8 ракет, винищувачі ВПС Франції Rafales і Mirages – 9 ракет.

Удар по об'єктах у Сирії був частиною операцій Центрального командування США (CENTCOM) зі стримування та запобігання майбутньому використанню хімічної зброї Сирією, йдеться в прес-релізі.

Командувач генерал Кертіс Скапаротті наголосив, що операція була ретельно спланована й проведена, а також підтвердила здатність EUCOM швидко реагувати на будь-які обставини.

Раніше російський посол заявляв, що будь-яка американська ракета, випущена по Сирії, буде збита, як і пускова установка.

Раніше сирійське національне агентство повідомляло, що ППО Сирії відбиває удари США та союзників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: