Італія відмовилася від авіаудару по Сирії

Читать на русском
Італія засуджує нещодавню хімічну атаку в Сирії, але брати участь в бойових діях в Сирії не буде.

Італія засуджує хімічну атаку в Сирії, але брати участь в бойових діях в Сирії не буде.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення компанії прем'єр-міністра країни Паоло Джентілоні.

Вашингтон не поспішає з авіаударом по СиріїГолова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон ще не ухвалив рішення щодо завдання військового удару по Сирії.

За даними ЗМІ, 12 квітня Паоло Джентілоні поспілкувався з кількома закордонними колегами, в тому числі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і після заявив, що Італія не буде воювати в Сирії, але надасть партнерам логістичну допомогу.

Раніше в західних ЗМІ з'явилися повідомлення про використання сирійською армією хімічної зброї. Стверджувалося, що на місто Дума була скинута хлорна бомба, а пізніше з'явилися повідомлення про використання нервово-паралітичного газу. В результаті двох інцидентів, як повідомлялося, загинули 49 людей. Влада США поклала на Росію відповідальність за хіматаку. Міноборони Росії заявило, що заборонена зброю в населеному пункті не застосовувалося.

12 квітня Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що в медичні установи Думи були доставлені близько 500 осіб з ознаками отруєння токсичними хімікатами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: