Вашингтон не поспішає з авіаударом по Сирії

Читать на русском
Голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон ще не ухвалив рішення щодо завдання військового удару по Сирії.

Голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон ще не ухвалив рішення щодо завдання військового удару по Сирії.

Як інформує «Слово і Діло», про це він повідомив під час слухань у конгресі в четвер, 12 квітня, передає Reuters.

Трамп погрожує завдати ракетного удару по Сирії: що пишуть у соцмережахСША можуть завдати ракетного удару по Сирії у відповідь на хімічну атаку. Вчора Трамп пригрозив цим Росії.

«Поки що ми не прийняли ніякого рішення про початок військових дій у Сирії», - констатував Меттіс.

Він також повідомив, що, оскільки представників США на місці хімічної атаки в Сирії немає, то у Вашингтона немає і незаперечних доказів того, що вона мала місце.

«Я вірю, що була хімічна атака, ми шукаємо докази», - сказав чиновник конгресменам.

Міністр підкреслив, що сам вважає, нібито в Сирії стався «непростимий» випадок застосування бойових отруйних речовин. Він також сказав, що Росія причетна до того, що в Сирії продовжує зберігатися така зброя.

За його словами, влада США повідомляє конгресу країни, якщо буде ухвалене рішення завдати удару по Сирії. При цьому Меттіс відмовився обговорювати будь-які конкретні військові плани щодо близькосхідної країни.

Глава Пентагону також підкреслив, що необхідно уникнути ситуації, за якої військовий удар США привів би до виходу ситуації в Сирії з-під контролю.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп повідомив, що військова відповідь на застосування в сирійському місті Дума хімічної зброї може статися скоро або не так скоро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: