Війська Асада взяли під контроль Східну Гуту

Читать на русском
Урядові війська Сирії встановили контроль над містом Дума, яке раніше перебувало під контролем повстанців.

Урядові війська Сирії встановили контроль над містом Дума, яке раніше перебувало під контролем повстанців.

Як інформує «Слово і Діло», про це журналістам повідомив начальник Центру з примирення сторін конфлікту російський генерал-майор Юрій Євтушенко, передає Інтерфакс.

Звір Асад: як Росія потрапила в сирійську пасткуУ Російської Федерації немає можливості протистояти військовим можливостям західної коаліції в Сирії.

«Сьогодні відбулася знакова подія в історії Сирійської Арабської Республіки. Піднятий державний прапор над будівлею міста Думи ознаменував контроль над цим населеним пунктом, а отже - над Східною Гутою в цілому», - зазначив Євтушенко.

Він також додав, що у звільненому від повстанців місті розпочнуть роботу підрозділи військової поліції Росії, які стежитимуть за дотриманням правопорядку під час переходу Думи під контроль уряду Сирії.

Як повідомлялося, з 12 квітня в Думі для забезпечення безпеки, підтримання правопорядку та організації допомоги місцевому населенню вводяться підрозділи російської військової поліції.

Нагадаємо, на початку березня російські та сирійські війська почали масштабну наземну операцію в Східній Гуті проти повстанців.

Загострення конфлікту навколо Сирії сталося на тлі повідомлень про застосування хімзброї в місті Дума.

Президент США Дональд Трамп пообіцяв відповісти на застосування хімічної зброї в сирійській Думі, не виключаючи військового варіанту дій проти офіційного Дамаска.

У середу, 11 квітня, він написав у Twitter, що Росії слід приготуватися до ракетної атаки на Сирію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: