Війська Асада контролюють майже всю Східну Гуту

Читать на русском
Війська сирійського лідера Башара Асада взяли під контроль всю територію передмістя Дамаска Східна Гута, крім міста Дума.

Війська сирійського лідера Башара Асада взяли під контроль всю територію передмістя Дамаска Східна Гута, крім міста Дума.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву командування сирійської армії.

У Східній Гуті загинули понад тисяча людейЗа час наступу сирійських урядових військ на Східну Гуту - контрольовану повстанцями передмістя Дамаска, який розпочався в середині лютого цього року, там загинули понад тисяча мирних жителів, в тому числі мінімум 215 дітей.

Сили Асада за підтримки ВКС Росії в кінці лютого цього року почали наступ на позиції повстанців, які протягом кількох років утримували низку міст і селищ в Східній Гуті.

Внаслідок боїв та авіаударів загинули, за оцінками правозахисників, близько півтори тисячі мирних жителів. Під загрозою повного розгрому і полону повстанці пішли на угоду з владою. Бійці збройних угруповань і члени їх сімей виїхали зі Східної Гути в провінцію Ідліб на півночі Сирії.

Угруповання, яке утримує місто Дума повідомляє про початок переговорів. Сили Асада заявляють, що готові до штурму міста, де, за оцінками, ще можуть перебувати кілька десятків тисяч мирних жителів.

Країни Заходу критикували Дамаск і Москву в зв'язку з бомбардуваннями Східної Гути і загибеллю мирних жителів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заморозив виділення 200 мільйонів доларів на відновлення Сирії.

Раніше Трамп пообіцяв вивести американських військових з Сирії в найближчому майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: