Трамп заморожує мільйонну допомогу Сирії

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заморозив виділення 200 мільйонів доларів на відновлення Сирії.

Президент США Дональд Трамп заморозив виділення 200 мільйонів доларів на відновлення Сирії.

Як інформує «Слово і Діло», про це в суботу, 31 березня, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела у Вашингтоні.

Росія випробувала в Сирії понад дві сотні зразків зброїРосія випробувала в Сирії 210 зразків зброї. За словами Шойгу, Сирія дала величезний досвід Збройним силам РФ.

За даними WSJ, про те, що США мають намір виділити кошти на допомогу Сирії, Дональд Трамп дізнався зі ЗМІ. Ці кошти «урочисто» пообіцяв виділити колишній держсекретар США Рекс Тіллерсон під час засідання коаліції по боротьбі з ІД, пише газета. В середині березня Трамп відправив Тіллерсона у відставку.

У четвер, виступаючи в Огайо, Дональд Трамп заявив, що «США скоро підуть з Сирії» і додав: «Нехай інші про це (про Сирію) піклуються». При цьому американський лідер пообіцяв, що «Ісламська держава» незабаром буде повністю розгромлена.

Плани Трампа суперечать зробленим раніше заявам інших високопоставлених політиків США. Так, в січні віце-президент Майк Пенс говорив, що Вашингтон «прихильний присутності в Сирії». У Держдепартаменті США заявили, що не мають інформації про плани Трампа щодо виходу з Сирії.

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман закликав Трампа не виводити війська з Сирії.

«Американські військові повинні залишитися в середньостроковій, а то й довгостроковій перспективі», - заявив він американському журналу Time в п'ятницю. У коаліції по боротьбі з ІД в Сирії задіяні близько двох тисяч солдатів і офіцерів США.

Нагадаємо, раніше Трамп пообіцяв вивести американських військових з Сирії в найближчому майбутньому.

Також Трамп закликав Туреччину обмежити бойові дії в Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: