За місяць в Сирії і Іраку загинула рекордна кількість військових США

Читать на русском
За місяць у цих країнах загинули вісім військовослужбовців США. Загалом із початку операції в Іраку і Сирії загинули 59 американських військових.

Пентагон у березні зазнав найбільших втрат із початку операції Непохитна рішучість проти Ісламської держави в Сирії та Іраку.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє портал Military.com.

США підрахували своїх військових в Іраку та СиріїПредставник Пентагону Роб Меннінг заявив, що в Сирії залишаються близько двох тисяч військових США, а в Іраку - близько 5,2 тисяч.

За місяць у цих країнах загинули вісім військовослужбовців США. Операція коаліції США розпочалася 8 серпня 2014 року і триває досі.

Нагадаємо, 29 березня двоє американських військових загинули внаслідок вибуху саморобної бомби в сирійському місті Манбідж, ще п'ять членів коаліції були поранені.

15 березня на заході Іраку розбився вертоліт американських ВПС HH-60 Pave Hawk, загинули всі сім членів екіпажу, включно із трьома офіцерами, що перебували на його борту.

Загалом із початку операції в Іраку і Сирії загинули 59 американських військових. 13 із них загинули під час виконання бойових завдань, 46 - у результаті різних інцидентів.

Раніше президент США Дональд Трамп заморозив виділення 200 мільйонів доларів на відновлення Сирії.

Нагадаємо, раніше Трамп пообіцяв вивести американських військових з Сирії в найближчому майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: