В Україну направляють групу військових інструкторів

Читать на русском
Литва направляє в Україну нову групу військових інструкторів. це вже третя зміна військових спеціалістів.

На зміну військовим Драгунського батальйону імені княгині Біруте, який повернувся в Литву з України після виконання військово-навчальної операції, вирушать службовці Добровольчих цих оборони.

Про це повідомляє портал Delfi, передає Слово і Діло.

Зазначається, що вже відбулася церемонія проводів нової групи військових.

Уточняється, що це вже третя зміна литовських військових інструкторів, яка надсилається для виконання військово-навчальної операції в Україні. Вона складається з 12 професійних військових і військових-добровольців.

Призов в Україні: скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 рокахУ квітні-травні 2018 року в армію заберуть більш ніж 15 тисяч чоловіків. Частина служитимуть у Збройних силах, частина – в Держприкордонслужбі та Нацгвардії.

Відомо, що інструктори прослужать в Україні до кінця червня.

На розташованому в Західній Україні полігоні Яворів литовські військові разом з колегами з США, Канади, Польщі та Сполученого Королівства будуть навчати українців плануванню операцій, будуть проводити і оцінювати навчання, стрільби та інше.

Як повідомлялося, в Україні починається весняний призов-2018. скільки чоловіків забрали в армію в 2014-2018 роках – в нашій інфографіці.

Також, аналітики «Слова і Діла» дослідили, в навчаннях яких країн візьмуть участь Збройні сили України та які маневри пройдуть на території нашої країни.

За даними порталу, міністр оборони Степан Полторак обіцяє реформувати Міноборони і Генштаб на всіх рівнях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: