Трамп лякає Китай ще більшим підвищенням мит на імпорт

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп доручив торговому представнику США розробити підвищення цін на товари з Китаю до 100 мільярдів доларів.

Президент США Дональд Трамп доручив торговому представнику США розробити підвищення цін на товари з Китаю до 100 мільярдів доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Hill.

Євросоюз наполягає на тривалому звільненні від мит СШАЄвросоюз вимагатиме від США не обкладати митними зборами сталь та алюміній із Європи. Вашингтон звільнив європейських експортерів від спецмит на ці вироби до 1 травня.

«У світлі несправедливої реакції Китаю я доручив торговому представництву США розглянути питання про запровадження додаткових мит у розмірі 100 мільярдів доларів і визначити товари, на які вони поширюватимуться», – заявив Трамп.

Таким чином, Білий дім збирається вдвічі збільшити обсяг китайського імпорту, який оподатковуватиметься за 25-відсотковою ставкою.

Раніше в США оприлюднили список з 1,3 тисячі китайських товарів, на які можуть бути запроваджені додаткові мита.

Китай, не чекаючи остаточного рішення США, з 2 квітня запровадив мита на низку товарів американського експорту сумарною вартістю 3 мільярди доларів і поскаржився на дії Вашингтона до СОТ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: