Гройсман розповів, як зупинить запуск турбін Siemens у Криму

Читать на русском
Україна вживає всіх можливих заходів для унеможливлення роботи в анексованому Криму німецьких турбін  Siemens, які потрапили на півострів за обманною схемою.

Україна вживає всіх можливих заходів для унеможливлення роботи в анексованому Криму німецьких турбін Siemens, які потрапили на півострів за обманною схемою.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив прем'єр Володимир Гройсман у Верховній Раді під час години запитань до уряду.

Під тиском РФ. Siemens відмовилася постачати обладнання в УкраїнуНімецький технологічний концерн Siemens під тиском Росії відмовився від продовження поставок обладнання для модернізації української газотранспортної системи.

Перед цим депутат Рефат Чубаров запитав, що уряд робить для того, щоб унеможливити роботу німецьких турбін на території окупованого півострову.

«Ми вживаємо дії за всіма напрямками, дипломатичними й іншими каналами для того, щоб блокувати їхню роботу й вимагати реакції для запровадження додаткових санкцій до країни-агресора», – сказав Гройсман.

Він зазначив, що скандал, який відбувається наразі довкола цих турбін, підтверджує те, що санкційна політика щодо Росії діє.

Своєю чергою міністр закордонних справ Павло Клімкін додав, що неодноразово звертався з цього приводу до керівництва німецького уряду, Європейського Союзу та безпосередньо до Siemens.

«Я зустрічався з керівництвом Siemens і ми скоординовано намагалися перебити це шляхом подання відповідних судових позовів, і зараз тривають судові розгляди, щоб турбіни, які були завезені до окупованого Криму обманним шляхом, не працювали там», – сказав міністр.

За його словами, він отримав від керівництва Siemens та від німецького уряду обіцянки, що вони готові діяти і політичним, і судовим шляхом, щоб цьому запобігти.

Нагадаємо, в 2017 році розгорівся скандал навколо Siemens через поставки турбін до анексованого Росією Криму.

Згодом Siemens подала новий позов на постачальників турбін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: