Під тиском РФ. Siemens відмовилася постачати обладнання в Україну

Читать на русском
Німецький технологічний концерн Siemens під тиском Росії відмовився від продовження поставок обладнання для модернізації української газотранспортної системи.

Німецький технологічний концерн Siemens під тиском Росії відмовився від продовження поставок обладнання для модернізації української газотранспортної системи.

Про це повідомив глава українського Нафтогазу Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Перші компресори вже привезли, це були компресори Siemens. Але потім подзвонили Siemens, і сказали, що якщо ми ще привеземо, то ми втратимо російський ринок», - сказав Коболєв на 14-й щорічній конференції YES в Києві в п'ятницю.

Конфлікт навколо Siemens: чи зможе РФ сама запустити турбіни і якими будуть наслідкиДиректор Інституту енергетичних досліджень припустив, чи будуть наслідки для РФ через поставки турбін Siemens до Криму та чи зможе Росія їх обслуговувати.

За його словами, Нафтогазу довелося звертатися до американської General Electric для нових поставок.

Коболєв також зазначив, що модернізація ГТС вимагає гарантій транзиту газу після 2019 року, коли закінчується термін контракту з Росією. Тому, за його словами, Україні «потрібна ясність з Північним потоком-2».

Як відомо, раніше ЄС було ухвалено рішення про розширення санкцій проти РФ зокрема через скандал з «кримськими» турбінами Siemens. Сама ж німецька компанія наполягає на поверненні агрегатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: