«Великоднє перемир'я» порушили близько двох тисяч разів – ОБСЄ

Читать на русском
З моменту встановлення пасхального перемир'я місія ОБСЄ зафіксувала 1721 порушення режиму припинення вогню, а загалом за минулий тиждень було зафіксовано понад 5000 таких порушень.

З моменту встановлення пасхального перемир'я місія ОБСЄ зафіксувала 1721 порушення режиму припинення вогню, а загалом за минулий тиждень було зафіксовано понад 5 тисяч таких порушень.

Про це сьогодні під час брифінгу сказав перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 5 квітняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 5 квітня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«З 30 березня наші спостерігачі зафіксували вже 1721 порушення режиму припинення вогню, а загалом минулого тижня СММ зафіксувало понад 5 тисяч таких порушень», – повідомив він.

За словами Хуга, 5 тисяч порушень – велика цифра, але якщо порівнювати з минулорічним показником за цей період, цифра свідчить про позитивні, нехай і повільні, зрушення.

Нагадаємо, режим припинення вогню, узгоджений сторонами конфлікту в зв'язку з Великоднем, 30 березня набув чинності на Донбасі.

Як повідомлялося, за минулу добу, 4 квітня, бойовики 39 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, серед українських військових постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: