У Кличка визначилися з датою відключення опалення

Читать на русском
Київська міська державна адміністрація має намір завершити опалювальний сезон у п'ятницю, 6 квітня.

Київська міська державна адміністрація має намір завершити опалювальний сезон у п'ятницю, 6 квітня.

Як пише «Слово і Діло», відповідне розпорядження вже підписане КМДА, передає прес-служба держустанови.

Опалювальний сезон: як заощадити на оплаті за тепло, якщо батареї в будинку холодніКоли в приміщенні менш ніж 12 градусів тепла, споживач може взагалі не оплачувати послугу. Але спочатку потрібно скласти акт-претензію. Як це зробити, дізнавались аналітики Слова і Діла.

Зазначається, що за дорученням київського міського голови Віталія Кличка 4 квітня в столиці розпочали підготовку до завершення опалювального сезону.

«За прогнозом погоди, що надійшов від Укргідрометцентру з 4 квітня й найближчими днями середньодобова температура повітря буде значно вищою, ніж +8 градусів. Тепла погода збережеться й надалі. У зв'язку з цим місто дає доручення теплопостачальним компаніям – «Київенерго», «Євро-Реконструкції» та іншим – приступити до згортання систем теплозабезпечення», – цитує прес-служба заступника голови КМДА Петра Пантелєєва.

Він також зазначив, що адміністративні будівлі в столиці почали відключатися від тепла ще раніше, за індивідуальними заявками. Так, станом на 3 квітня понад 500 адміністративних будівель та офісних приміщень уже відключені від опалення.

Згідно з чинним законодавством, рішення про початок та завершення опалювального сезону ухвалюють місцеві органи влади, з огляду на температурні показники. При цьому об'єднання співвласників багатоквартирних будинків і будинки з приватними котельнями самі визначаються, коли припинити теплопостачання за умови згоди всіх мешканців будинку.

Нагадаємо, що опалювальний сезон у Києві розпочався 9 жовтня 2017 року з підключення дитячих садків, шкіл та лікарень до централізованого опалення.

Раніше «Київенерго» почало відключати опалення в будинках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: