Холодницький заявив про три кримінальні провадження щодо Гуцуляка

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі заявили про три справи щодо керівника економічного департаменту Генпрокуратури.
Володимир Гуцуляк

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять досудове розслідування в трьох кримінальних провадженнях, в яких фігурує начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк, що здійснював розслідування щодо керівника САП Назара Холодницького спільно з НАБУ.

Про це на брифінгу заявив сам голова САП під будівлею Генеральної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

«У мене є питання з приводу об'єктивності досудового розслідування, оскільки, як ви знаєте, цей одіозний департамент Генеральної прокуратури (з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – ред.), до керівника якого в мене як у спецпрокурора при виконанні службових обов'язків є низка питань, а саме три кримінальних провадження, в тому числі про незаконне збагачення», – зазначив очільник САП.

За його словами, кримінальне провадження щодо Гуцуляка порушили за фактами розголошення даних досудового розслідування, що є легким злочином.

Глава САП попросив змінити слідчих і прокурорів у його справі через необ'єктивність, оскільки керівник економічного департаменту фігурує в трьох кримінальних справах НАБУ. Холодницький додав, що не братиме участі в слідчих діях, поки не вирішиться питання підслідності.

Нагадаємо, директор НАБУ Артем Ситник розповів, що зафіксувало прослуховування в кабінеті Холодницького.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко попросив зняти Холодницького з посади голови САП і його заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: