Суд заборонив Розенблату залишати межі України

Читать на русском
Солом'янський районний суд Києва відмовився дозволити виїзд за кордон депутатові Верховної Ради Бориславу Розенблату.

Солом'янський районний суд Києва відмовився дозволити виїзд за кордон депутатові Верховної Ради Бориславу Розенблату.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в рішенні суду від 21 березня, передають Українські Новини.

Розенблат звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на УкраїнуНародний депутат Борислав Розенблат подав до Європейського суду з прав людини позов проти України.

Адвокати депутата звернулися до слідчого судді з клопотанням про скасування частини зобов'язань, покладених на Розенблата, а саме здати правоохоронним органам на зберігання свої закордонні паспорти.

Захисники зазначили, що виконуючи покладені на нього обов'язки заступника голови комітету Ради з питань промислової політики і підприємництва та з огляду на відсутність будь-яких обмежень у пересуванні, Розенблат намагався здійснити виліт із міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни), однак був знятий із рейсу, а паспорт для виїзду за кордон і дипломатичний паспорт були вилучені й у подальшому на підставі постанови від 19 жовтня 2017 року були визнані речовими доказами в кримінальному провадженні.

Надалі депутат звертався до уповноважених осіб органу досудового розслідування з метою отримання дозволу на виїзд за межі території України з робочим візитом до Німеччини, однак отримав відмову.

«На переконання захисника, покладені на Розенблата зобов'язання й фактичні дії працівників НАБУ є фактичною перешкодою виконанню його безпосередніх обов'язків перед країною та виборцями, прямим порушенням його законних прав та інтересів, з огляду на тривалість досудового розслідування (майже 16 місяців)», – ідеться в судовому рішенні.

Прокурор у суді виступив проти задоволення клопотання й вказав на ризик втечі підозрюваного за межі території України.

Суд вирішив, що захист не надав переконливих доказів порушення прав депутата, й відмовив його адвокатам.

Раніше Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення зняти електронний браслет із народного депутата Борислава Розенблата.

Також суд визнав Розенблата постраждалим від дій детективів НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: