Суд визнав Розенблата постраждалим від дій детективів НАБУ

Читать на русском
У справі про затримання Борислава Розенблата співробітниками НАБУ на борту літака, суд став на бік нардепа і визнав його потерпілим.

Печерський райсуд Києва визнав Борислава Розенблата потерпілим у справі про його затримання детективами НАБУ в Жулянах, коли він намагався вилетіти до Німеччини.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок 13 лютого повідомляє Українська правда з посиланням на рішення суду.

Корупційні схеми та ризики соціального вибуху: «бурштинова справа» – не лише Розенблат і ПоляковПолітичний експерт пояснив, чому в ході розслідування «бурштинової справи» не можна концентруватися лише на двох підозрюваних.

Видання публікує скан документа з відповідним рішенням.

Суд зобов'язав старшого слідчого «вручити пам'ятку про права та обов'язки потерпілому Розенблату Бориславу Соломоновичу».

Постанова оскарженню не підлягає.

Адвокат Розенблата Костянтин Глоба в коментарі журналістам зазначив, що в постанові суду йдеться про події, які мали місце кілька місяців тому під час затримання нардепа в літаку.

«Це був закордонний борт, не наші українські авіалінії, відповідно всі слідчі дії повинні були проходити в рамках міжнародного співробітництва. А цього не було», - сказав захисник.

«Він мав на це право, купив квиток. Однак детективи не дали йому це зробити, затримали, провели обшук і намагалися опитувати», - розповів Глоба.

За його словами, тепер через ці події прокуратура повинна вручити Розенблату пам'ятку. Його повинні визнати потерпілим. Це дасть йому право, зокрема, подати позов про незаконні дії, ініціювати слідчі й інші дії, необхідні в цьому виробництві за клопотанням.

Раніше з Розенблата зняли електронний браслет.

Сам же Розенблат просить Луценка закрити його справу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: