Захист Саакашвілі подав скаргу до ЄСПЛ

Читать на русском
Адвокати лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою, в якій просять визнати Україну винною в порушенні прав політика.

Адвокати лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою, в якій просять визнати Україну винною в порушенні прав політика.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката Руслана Чорнолуцького в четвер, 15 березня.

Генпрокуратура призупинила справу проти СаакашвіліРозслідування справи проти колишнього президента Грузії, лідера української партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі на час призупинено.

За його словами, в поданій скарзі вказується жорстоке поводження з Міхеілом Саакашвілі «під час його незаконного затримання та видворення з території України та протиправні дії президента України Петра Порошенка під час позбавлення Саакашвілі громадянства України».

Захист екс-президента Грузії також оскаржить факти затримання його кілька разів із грудня 2017 року нібито без відповідних на те правових підстав.

«Крім того, генеральний прокурор України Юрій Луценко, використовуючи службові повноваження, намагався сформувати в суспільстві негативну думку щодо Міхеіла Саакашвілі. Незаконними діями влади Саакашвілі був фактично позбавлений подальшого права на захист власних інтересів в українських судах», – додав адвокат.

Чорнолуцький вказав, що в поданій в ЄСПЛ скарзі викладені й інші обставини, які стали підставою звернення до Європейського суду.

Нагадаємо, 12 лютого Міхеіл Саакашвілі був затриманий у Києві й доправлений літаком до Варшави. Політика прийняли на території Польщі згідно із заявою про реадмісію, поданою Національною міграційною службою України.

Через кілька днів Саакашвілі продемонстрував отримане в Амстердамі посвідчення особи, сфотографувавшись у трамваї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: