На Одещині підтоплені населені пункти – відео

Читать на русском
В Одеській області в зв'язку з різким таненням снігу та розливом вод Дунаю під загрозою підтоплення опинилися понад 30 населених пунктів.

В Одеській області в зв'язку з різким таненням снігу та розливом вод Дунаю під загрозою підтоплення опинилися понад 30 населених пунктів.

На сьогодні підтоплені чотири з них, передає «5 канал», пише «Слово і Діло».

Зазначається, що найбільше потерпає від високої води Вилкове, де рятувальники вже відкачали понад 400 куб. м води.

Повінь та шторм повалили знак «Нульовий кілометр», який розташований у місці, де зустрічаються води Чорного моря та річки Дунай.

Околиці Одещини потерпають від підтоплення5 канал

«Є загроза підтоплення в Ізмаїльському районі, Ренійському та Кілійському. Тобто всі райони, які розташовані поруч із Дунаєм, є відповідна загроза. Йдеться про 100 тисяч людей, які живуть у цих районах, включаючи місто Ізмаїл», – сказав голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

Як повідомили в прес-центрі Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, до зони підтоплення потрапили прибудинкові території 40 приватних домоволодінь на загальній площі 17 га.

Нагадаємо, на водоймах України в зв'язку з потеплінням очікується підвищення рівня води.

Також синоптики розповіли, що справжня весна не прийде й у квітні, початок якого, за прогнозами, буде відносно прохолодним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: