У Східній Гуті загинули понад тисяча людей

Читать на русском
За час наступу сирійських урядових військ на Східну Гуту - контрольовану повстанцями передмістя Дамаска, який розпочався в середині лютого цього року, там загинули понад тисяча мирних жителів, в тому числі мінімум 215 дітей.

За час наступу сирійських урядових військ на Східну Гуту - контрольовану повстанцями передмістя Дамаска, який розпочався в середині лютого цього року, там загинули понад тисяча мирних жителів, в тому числі мінімум 215 дітей.   Про це в суботу, 10 березня, повідомила Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR),яка базується у Великобританії, пише «Слово і Діло».

Бомбардування в Сирії тривають, незважаючи на рішення ООНСирійські урядові війська продовжують обстріли і бомбардування Східної Гути, незважаючи на резолюцію Ради Безпеки ООН про припинення вогню в Сирії.

Крім того, за його даними, не менше 17 людей втратили життя під руїнами будинків в місті Дума на південному заході країни. Ще шестеро жертв - в Хараста та Ірбіні.

Як зазначає гуманітарна організація Білі каски, вперше в Сирії загинула жінка-волонтер. Це сталося під час авіаудару в провінції Ідліб.

З 2013 року майже 400 тисяч жителів Східної Гути знаходяться у стані облоги, не маючи доступу до продовольства, питної води, медикаментів і електрики.

Нагадаємо, в середині лютого 2018 армія президента Сирії Башара Асада почала бомбардування позицій повстанців у регіоні.

Раніше повідомлялося, що внаслідок ударів по Східній Гуті загинули 800 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: