Зіткнення на кордоні Ізраїлю і сектора Газа: кількість загиблих зросла

Читать на русском
Між військовослужбовцями ізраїльської армії оборони та палестинськими демонстрантами, які зібралися біля кордону з Ізраїлем, сталися кровопролитні сутички.

Щонайменше 14 палестинців загинули, близько 1200 отримали поранення в зіткненнях з ізраїльськими військовими уздовж кордону сектора Газа в п'ятницю, 30 березня.

Зазначається, що десятки тисяч палестинців зібралися на кордоні сектора з Ізраїлем, щоб провести антиокупаційний Великий марш повернення, пише «Слово і Діло».

Всесвітній гнів мусульман: чим обернулося рішення Трампа щодо ЄрусалимуМОЗ Палестини повідомив постраждалих під час протестів через рішення президента США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю. Протести охопили кілька країн.

Організатори акції, серед яких правлячий в секторі Газа рух ХАМАС, розгорнули приблизно в кілометрі від Ізраїлю п'ять наметових містечок, куди з ранку стікалися натовпи палестинців.

За підрахунками ізраїльських військових, в зіткненнях з палестинської сторони брали участь 30 тисяч осіб, які намагалися пошкодити прикордонні загородження палаючими покришками, кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю. Солдати у відповідь використовували спецзасоби і вели вогонь на ураження по «головних призвідцях», йдеться в армійському зведенні.

У відповідь на постріли з боку демонстрантів армія оборони Ізраїлю завдала танкові і авіаудари по трьох об'єктах угруповання ХАМАС у секторі Газа. Про кількість загиблих і поранених в результаті цих ударів не відомо.

З боку ізраїльських військових втрат немає. Свої дії вони називають вимушеними і стриманими, покладаючи всю відповідальність за кровопролиття на ХАМАС.

Глава Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас оголосив 31 березня національну жалобу за загиблими в п'ятничних демонстраціях.

Нагадаємо, 30 березня палестинці відзначають День захисту землі, 42-гу річницю заворушень, пов'язаних з конфіскацією Ізраїлем арабських земель.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: