У США намагаються завербувати дипломатів РФ − посол

Читать на русском
Посол РФ в США Анатолій Антонов заявив журналістам, що американські спецслужби в останні дні різко активізували спроби завербувати російських дипломатів.

Посол РФ в США Анатолій Антонов заявив журналістам, що американські спецслужби в останні дні різко активізували спроби завербувати російських дипломатів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс.

Росія висилає українських дипломатів з тих міст, де утримує заручниківРФ висилає 13 діючих дипломатів України, в основному з посольства в Москві, й 5 - з консульства в Ростові. Саме в цих містах відбуваються більшість судилищ над українськими політв‘язнями.

«В останні дні різко активізувалися спеціальні служби США щодо, в першу чергу, наших товаришів, які виїжджають. Ми знаємо про підходи американських спецслужб, які намагаються встановити неформальні, якщо говорити дипломатично, відносини з нашими дипломатами, а по суті справи змусити їх зрадити свою країну», - заявив Антонов.

Він наголосив, що «це не поодинокі випадки» і про них він змушений повідомляти в Москву.

Посол також розповів, що росіяни, яких витуряють зі США, залишать країну 31 березня разом з сім'ями. Для цього РФ скерувала за ними два літаки.

Нагадаємо, 26 березня адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про рішення витурити 60 російських дипломатів і закрити Генконсульство РФ в Сіетлі у зв'язку з ситуацією навколо отруєння в британському Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: