Танення криги: в яких областях можливі підтоплення

Читать на русском
На річках України очікується подальше підвищення рівня води. У Державній службі України з надзвичайних ситуацій назвали області.

На річках України очікується подальше підвищення рівня води.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пише «Слово і Діло».

В Україні почався льодохід на річкахНа річках і водосховищах України починається льодохід, про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що 30 березня на українській ділянці Дунаю біля Вилкового Одеської області в зв'язку з проходженням хвилі водопілля очікується збереження небезпечних рівнів води (в межах 155-165 см над нулем поста), при яких спостерігається затоплення понижених незаселених ділянок міста.

30 березня очікується формування чергової хвилі повені з підйомом рівнів води на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) 0,2-1,0 м; Західного Бугу, Прип'яті 0,1-0,5 м, місцями вихід води на заплаву, а у басейні Прип'яті – утримання й подальше їх затоплення.

На річках Лівобережжя і зв'язку з дощами й таненням снігу очікується зростання інтенсивності підйому рівнів води з виходом води на понижені ділянки заплав і утриманням води на досягнутих позначках затоплення заплав.

На річках і водосховищах відбуватиметься подальше ослаблення й руйнування льодоставу, на річках Правобережжя – очищення від криги.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що зима на деякий час повернулася в Україну.

Також прогнозували потепління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: