У Луганській області п'ять мостів під загрозою підтоплення

Читать на русском
У Старобільському районі Луганської області існує загроза підтоплення мостів. У ніч з 28 на 29 березня рівень води в річці Айдар піднявся на 25 см.

У Старобільському районі Луганської області існує загроза підтоплення мостів. У ніч з 28 на 29 березня рівень води в річці Айдар піднявся на 25 см.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови Старобільської райдержадміністрації Олександр Калінін, пишуть Старобільські новини в соцмережі Facebook.

В Україні почався льодохід на річкахНа річках і водосховищах України починається льодохід, про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Так, у ніч з 28 на 29 березня рівень води в річці Айдар піднявся на 25 см. Якщо вода підніметься ще на 7 см, Титаровський міст затопить, а якщо на 15 см - річка вийде з берегів.

Зі слів головного фахівця Сторобільського районного відділу служби з надзвичайних ситуацій в Луганській області Олександра Віліцького, передусім може затопити Холостяновський міст.

«Підтоплення будуть відбуватися вниз за течією. Передусім затопить Холостяновський міст, за ним підуть Прокозянський, Бутковський і Новоселовський мости. Я думаю, рівень води буде підніматися невисоко, всі служби попереджені, проблем не повинно бути», - сказав він.

Віліцький додав, що в Старобільську на випадок затоплення підготовлено пункти прийому, куди за потреби евакуюють людей. Всього в перерахованих ним селах проживає близько 4000 людей. Найбільш складна ситуація в зв'язку з паводком може виникнути в селах Підгорівка, Чмирівка, Проказине, Бутківка і в північно-східній частині Старобільська.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області через різке танення снігу й розливу Дунаю підтопило чотири населені пункти.

Нагадаємо, синоптики прогнозують на вихідних різке потепління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: