Синоптики розповіли, якими будуть останні дні березня

Читать на русском
30 березня в Україну почне переміщуватися більш тепла повітряна маса. Як пише Слово і Діло, про це повідомляє Укргідрометцентр.

У п'ятницю, 30 березня, в Україну почне переміщуватися більш тепла повітряна маса.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Укргідрометцентр.

Сніг увесь рік. Синоптик озвучив прогноз на квітеньДовгоочікувана українцями справжня весна не розпочнеться й у квітні, початок якого, за прогнозами синоптика, буде відносно прохолодним.

Згідно з прогнозом синоптиків, погоду північно-західної половини України визначатимуть атмосферні фронти, решти території – поле підвищеного тиску. У західних та північних областях пройде невеликий мокрий сніг і дощ, на решті території без опадів. На дорогах північно-східної половини місцями ожеледиця. У центральних і південних областях місцями туман.

Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі від 3° тепла до 3° морозу, в Сумській і Харківській областях 4-9° морозу, вдень 3-8° тепла, в південних областях на Закарпатті та Прикарпатті 9-13°.

У Києві вранці та вдень в п'ятницю очікується невеликий мокрий сніг і дощ. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°, вдень 5-7° тепла.

У суботу, 31 березня, в західних, північних, центральних і Харківській областях пройде невеликий дощ (у Карпатах – помірний дощ), уночі на півночі Лівобережжя з мокрим снігом, на решті території – без опадів. Вітер переважно південний, 7-12 м/с, в південних і центральних областях пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 0-5° тепла, вдень 9-14°, в південних, центральних областях і на Прикарпатті до 18°; на півночі Лівобережжя вночі близько 0°, вдень 6-11° тепла.

У Києві невеликий дощ. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура вночі 2-4° тепла, вдень 12-14°.

Раніше синоптики попереджали, що в Україну на декілька днів повернеться зима.

Як відомо, на річках і водосховищах України починається льодохід. Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: