Карта АТО: ситуація на сході України на 30 березня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 30 березня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом доби, що минула, 29 березня, до поновлення з опівночі 30 березня 2018 року режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят, ситуація на лінії фронту залишалася без змін. Наші захисники відмічали подальшу вогневу активність з боку бойовиків російсько-окупаційних військ.

Загалом минулої доби зафіксовано 57 обстрілів наших оборонних укріплень з боку бойовиків російсько-окупаційних військ. 55 з них визначені як прицільні.

Наші військові 38 разів були змушені відкривати адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи штатну стрілецьку зброю.

На жаль, внаслідок масивних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, двоє захисників України були поранені, ще один військовий отримав бойове травмування. Їх було оперативно доставлено медичних закладів. Стан здоров’я одного із наших захисників – важкий, ще двох військових – задовільний.

Напрямки:

Луганський напрямок

Минулої доби на окупанти здійснили 2 прицільних обстріли наших оборонних позицій.

Після обіду ворог застосував великокаліберні кулемети по оборонцях Луганського. Пізніше, після 20:00, противник вів вогонь по оборонцях Залізного (колишнє Артемове) з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Тут військовослужбовці Збройних Сил України, застосувавши у відповідь стрілецьку зброю, адекватно примусили окупантів припинити обстріл.

Донецький напрямок

Зафіксовано 55 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, з яких 53 визначено як прицільні.

Ворог двічі застосував по позиціях наших захисників міномети калібру 82 мм. Це зафіксовано вчора, після 06:00, протягом години в районі Павлополя, та близько 11:00 поблизу Широкиного.

Найбільшу активність, неодноразово застосовуючи гранатомети різних систем, озброєння БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, окупанти проявили поблизу Водяного, Авдіївки, Талаківки, Павлополя, Гнутового, Мар’їнки, Широкиного, Новотроїцького, Верхньоторецького. Також під обстрілами противника опинилися наші опорні пункти в районі н.п. Лебединське, Кам’янка, Піщевик, Опитне та шахти Бутівка.

У переважній більшості випадків, з метою збереження життя і здоров’я особового складу підрозділів Збройних Сил України, наші захисники відкривали вогонь у відповідь, із незабороненого Мінськими домовленостями штатного піхотного озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: